För dig som klient

Vi vänder oss till dig som behöver stöd i att uppnå en tillfredsställande livssituation. Hos oss får du som är klient möjligheten att lägga grunden för resten av ditt liv. Vi stöttar dig i att upprätta rutiner som fungerar för dig inom dina behovsområden.

Vårt mål är att du ska känna dig sedd, bekräftad och kompetent. Hos oss kommer du att få stöd i att hitta dina resurser och med vår hjälp få verktyg för att klara ett eget boende och leva ett självständigt liv.

Tillsammans med dig skräddarsyr vi din vistelse hos oss så att den blir specialanpassad utifrån dina behov. Planeringen kan innehålla ekonomi, ADL, sysselsättning, myndighetskontakter, hälsa, sjukvårdskontakter, fritidssysselsättning, sociala relationer/och eller social färdighetsträning.

Vårt mål är att du ska få ut så mycket som möjligt av din vistelse hos oss. Du kommer att få en kvalificerad kontaktperson som är handplockad för att kunna möta upp just dina behov. Kontaktpersonen kommer att följa dig under resans gång och ha det övergripande ansvaret för dig. I grunden kommer du att träffa din kontaktperson 5 timmar varje vecka, men vi kan självfallet öka den tiden om du har behov av det. Personal finns tillgänglig på telefon dygnet runt.

Metoder

Vi arbetar med ESL (ett självständigt liv) som är ett evidensbaserat arbetssätt för att kartlägga behov och planera insatserna. Därutöver utgår vi från MI, KASAM och lågaffektivt bemötande.

Vi vänder oss till dig som behöver stöd i att uppnå en tillfredställande livssituation. Vi stöttar dig i att upprätta rutiner som fungerar för dig inom dina behovsområden. Tillsammans med dig skräddarsyr vi din vistelse hos oss.

Lägenheterna

Du kommer att bo i egen lägenhet med tillhörande uteplats, egen tvättstuga och förråd. Lägenheten är fullt möblerad inkl. TV och Wifi. Köket är välutrustat och där lagar du din egen mat. Personal kan finnas med som stöd i planering av måltider och inköp om det är en del av planeringen.

Lägenheten ligger i vackra Nora. Ett stenkast från lägenheten finns möjligheter till promenader på pittoreska kullerstensgator och bad i den glittrande Norasjön.

Hälsa, fritid och social färdighetsträning

Vi arbetar med att upprätta sunda rutiner kring sömn, kost och motion och samarbetar med ett lokalt gym där du som klient har fri tillgång under din placering. Vi kommer även att uppmuntra dig att hitta intressen för en meningsfull fritid.

Vi samarbetar med ett flertal arbetsplatser där du som är klient kan få spendera tid utifrån dina önskemål och förutsättningar. Målet är att öva på att passa tider, träffa arbetskamrater och vara en del av ett viktigt socialt sammanhang.

Hälsa, fritid och social färdighetsträning är viktiga bitar för att uppnå en tillfredställande livssituation.